logo largeCornelis Henning, Fotostudio De Doelen
Cornelis Henning, Werkzame periode 1891 - 1944
Fotostudio De Doelen (Middelburg, Vlissingen, Goes, Bergen op Zoom) signeert zijn cartes met Corns. Henning. Adressen in Middelburg: Korte Noordstraat I. 88 (1897) ; Markt I 10 (1898-1903) ; Markt C/G 14 (1905-1936) ; Markt 3 (1937-1940)

Product carte-de-visite
Onderwerpen portretfotografie
leerling fotograaf te Maastricht 1891 - 1892
leerling fotograaf Haarlem 1893 - 1895
fotograaf Parijs 1895 - 1896
fotograaf Middelburg 1897 - 1940

6 juni 1940 advertentie: "het huis brandde af. Onze zaak bleef bestaan. vanaf heden .. Foto-kinohandel Henning, Korte Delft 41, Middelburg"
Op 11 juli 1944 overlijdt Cornelis Henning te Amsterdam.


Bronnen, noten en/of referenties:
Ontdek fotograaf Cornelis Henning: 
https://rkd.nl/nl/explore/artists/417455 
 

Brongegevens

Info met behulp van de Gids door Walcheren, gedrukt bij C.H.J. van Benthem Jutting te Middelburg. De Gids door Walcheren en Gids voor Middelburg, gedrukt bij J.C & W. Altorffer te Middelburg. Voorts is er gebruik gemaakt van "De monumenten van Middelburg" van W.S. Unger. Ontbrekende gegevens zijn verkregen uit websites en overige publicaties. Voor de juiste adressen hebben we gebruik gemaakt van het "Stratenregister Middelburg", een naslagsysteem betreffende de wijk-, straatnaam- en huisnummerwijzigingen in Middelburg samengesteld door het Gemeentearchief Middelburg in 1989.

Brongegevens foto's

Gebruik van foto's uit de Beeldbank van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed | Historisch-topografische atlas 'Zelandia Illustrata' van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen (KZGW) Beeldbank Zeeland | Archieven.nl | TU Delft Beeldbank | Rijksmuseum | Collectie glasnegatieven in beheer van Oud Middelburg. Veel foto's zijn aangepast en ingekleurd met de hand door Oud Middelburg. Het garandeert geenszins dat de ingekleurde afbeelding een nauwkeurige weergave is van de daadwerkelijke momentopname.

Auteursrecht

Op sommige op de site aanwezige creaties (vormgeving, beeldmateriaal en teksten) rust intellectueel eigendomsrecht. Wilt u gebruik maken van de publicaties zoals deze op de website worden getoond, met name het beeldmateriaal met brongegevens van de rechthebbenden, kopieer/link dan het webadres van de desbetreffende pagina. Gelieve de afbeeldingen en/of tekst niet geheel of gedeeltelijk te kopiëren, te reproduceren, te plakken of te fotokopiëren, screenshots te maken of te knippen. Hiermee schendt u ons en andermans rechten.